Biefstuk met vijgen-portsaus en Pom’ Duchesse-laurierspies
30 min bereidingstijd
15-20 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Kook de haricots verts in 4 minuten beetgaar. Giet ze af en verdeel in 8 porties. Omwikkel elke portie met een plakje ontbijtspek.
- Kook de rode port met de vijgen tot de helft in. Voeg de fond en de tijm toe en breng tegen de kook. Pureer de saus met de staafmixer en laat tot de gewenste dikte inkoken. Breng op smaak met peper.
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Rijg de aardappelpureerozetjes met de laurierblaadjes aan de spiesen (zie tip). Leg ze op de bakplaat met bakpapier.
- Rooster de spiesen in de voorverwarmde oven in 15-20 goudbruin en gaar.
Smelt intussen in een koekenpan 25 gram boter. Bak de bundeltjes haricots verts in 6-8 minuten rondom bruin en gaar. - Smelt in een tweede koekenpan de resterende boter. Bestrooi de biefstukken met zout en peper en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin en vanbinnen rosé of naar wens. Laat het vlees verpakt in aluminiumfolie 5 minuten rusten.
- Schenk de vijgen-portsaus bij het bakvet van de biefstukken en verwarm in 5 minuten. Leg de biefstukken met de haricots verts en de spiesen op 4 borden. Schep een beetje saus over het vlees en bestrooi met de peterselie. Serveer de rest van de vijgen-portsaus apart erbij.
Tip: Laat de Pom’ Duchesse iets ontdooien, zodat je de spies makkelijker door de rozetjes kunt steken.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 575 kcal
- 28 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 38 g koolhydraten
- 34 g eiwit
- 6 g vezels
- 2,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen